Programma Dromenvangers van start in Molenwijk

 

BEMM verbindt mensen met ideeën of vragen aan mensen die hen verder kunnen helpen met bijvoorbeeld funding voor hun idee, een plek of baan. BEMM focust hierbij op de Haarlemse wijk Schalkwijk. Het slagen van BEMM valt of staat met het in contact zijn met de wijk. Iets wat niet zo makkelijk is gebleken. Het betekent namelijk dat je uit je veilige vertrouwde omgeving moet stappen en in gesprek moet gaan met mensen die je nog niet kent. Gesprekken waarin je vooral moet luisteren. Omdat we dit best spannend vinden is het project Dromenvangers in het even geroepen. De naam zegt het al: we vangen dromen.

Het project is een samenwerking tussen het Nova Collega, Elos Nederland en BEMM en bestaat uit twee fases. De eerste fase houdt in dat een groep Nova College studenten van de opleiding Sociaal Werk acht weken lang op onderzoek uit gaat in de wijk Molenwijk om dromen te vangen. Dit doen zij onder begeleiding van iemand van Inge van Elos. Elos is een organisatie die een methode heeft bedacht om mensen handvatten te geven hun dromen te realiseren. Dit doen ze vanuit de Oasis methode waarbij gefocust wordt op talenten en positieve dingen in plaats van op wat er allemaal niet goed is of niet lukt. De studenten zullen vanuit deze methode in gesprek gaan met de mensen in Molenwijk (onderdeel van Schalkwijk) en hen vragen naar hun dromen. Zo leren ze op een andere manier te kijken en brengen ze tegelijkertijd de behoefte en sleutelfiguren van Molenwijk in kaart.

 

 

Deze informatie is van groot belang voor de tweede fase: de Oasis Game. Deze game gaat gespeeld worden in Molenwijk in twee weekenden in de lente waarbij de buurt een droomproject zal realiseren in de wijk.

De huidige geplande data voor de Oasis training en de realisatie van het buurtproject zijn 12 t/m 15 mei en 26 t/m 29 mei. Deze data worden 2 maanden van te voren bevestigd. Wil je meer weten, vrijblijvend je interesse tonen of alvast een plekje reserveren, kijk hier, neem contact op met Inge Broere, coördinator voor de Oasis Game, via ingebroere@hotmail.com,  Fleur Teitink, de projectcoach van BEMM, via fleur.teitink@alliander.com of stuur een mail naar info@bemm.nl