Hulp aan de Wereldmuziekschool

‘voor iedere muziekdocent die je ontslaat, moet je honderd politieagenten aannemen’ Kurt Masur’ (18 juli 1927 -19 december 2015).

De Stichting Wereldmuziekschool Haarlem (WMS) heeft als motto ‘Muziek voor Iedereen’. De Wereld Muziekschool biedt kinderen muzikale en creatieve activiteiten. Hierdoor wordt ook de kans kleiner dat ze slachtoffer worden van de gebruikelijke gevaren in hun omgeving,

Muziek beluisteren, en vooral zelf muziek máken, draagt enorm bij aan de ontwikkeling van het empathisch vermogen. Daar is ruim onderzoek naar gedaan. Onderzoek heeft aangetoond dat bij kinderen die musiceren de verbindingsbalk tussen de beide hersenhelften, groter wordt’. Die hersenhelften gaan daardoor beter met elkaar communiceren. Diverse projecten in Nederland waar kansarme kinderen met muziek in aanraking worden gebracht, leveren op den duur allerlei voordelen voor de maatschappij op en voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen zelf.

De WMS wil haar basis in Schalkwijk verder verstevigen. Daarvoor is het fantastisch om met een partner als BEMM de ideeën uit te kunnen voeren. Het is een volkomen terechte investering in de jeugd van Schalkwijk die haar muzikale heil niet zoekt in het centrum van Haarlem. Het doel is om “Veel bands komen uit Haarlem” uit te breiden met “En uit Schalkwijk”. BEMM en WMS slaan de handen ineen om de diverse programma’s die in samenwerking met partners worden ontwikkeld, op te zetten en te begeleiden.

Voor meer informatie: neem contact op met Hein Pijnenburg van de Wereldmuziekschool of met Mick Slaap van BEMM.